top of page
Hoofding pagina 'over ons'

OVER ONS

Wie we zijn

WIE WE ZIJN

Studentenvereniging DIP's is één van de oudste en leukste studentenverenigingen van Diepenbeek. Wij zijn de studentenvereniging voor de richtingen Chemie en Biologie van de Faculteit Wetenschappen aan de UHasselt (campus Diepenbeek), maar iedere student is meer dan welkom!

 

Met DIP's organiseren we de tofste activiteiten en evenementen om het studentenleven van onze leden en anderen zo aangenaam mogelijk te maken. Van cantussen, interne avonden en weekenden tot fakbars, skireizen, verkiezingen en spectaculaire TD's: DIP's heeft het allemaal!

Groepsfoto DIP's 2017 - 2018.jpg
Hoofding pagina 'over ons'

Onze leuze is 'Crescite et multiplicamini!', wat Latijn is voor 'groei (persoonlijk) en vermenigvuldig (uw kennis)!'.

 

DIP's streeft ernaar om ieder lid een persoonlijke groei te doen meemaken tijdens zijn/haar studententijd en verdere leven en vervolgens deze groei en kennis te delen met de wereld. Dit allemaal in een kameraadschap voor het leven.

 

Onze leuze sluit nauw aan bij de leuze 'Ut vivat, crescat et floreat!', wat Latijn is voor 'dat ze leve, groeie en bloeie!'.

Ontstaan

ONTSTAAN

Studentenvereniging DIP's is in 1976 afgescheiden van Miezerik die tot dan de overkoepelende studentenvereniging was voor alle studenten. Oorspronkelijk was een zogenaamde afsplitsing van de richtingen Chemie en Biologie bedoeld als 1 aprilgrap, maar later is deze grap toch werkelijkheid geworden! Daarom is de oprichtingsdatum van DIP's 1 april 1976.

DIP's werd opgericht door Prof. Dr. Ludwig Triest (huidig professor Biologie aan de VUB), Chris Groven en Luc Nelles. Ludwig Triest beweerde zelf niet een oprichter te zijn maar enkel de eerste praeses.

Presentation1.jpg

PROF. DR. LUDWIG TRIEST

IMG_0067.HEIC

PROF. DR. LUCIEN VAN POUCKE

De naam 'DIP's' is de afkorting voor de volledige naam 'Discipuli Pouckii', wat Latijn is voor 'De volgelingen van Van Poucke'. Onze vereniging werd vernoemd naar Prof. Dr. Marcel Van Poucke en Prof. Dr. Lucien Van Poucke.

Misschien is het je al opgevallen dat op ons schild niet 'DIP'S' staat maar 'DIP'S LUC'. 'LUC' staat voor 'Limburgs Universitair Centrum', de voormalige naam van de UHasselt. Op ons houten schild staat onze leuze vermeld in plaats van onze naam. Hierin zijn we uniek onder de Diepenbeekse studentenverenigingen.

In de prille beginjaren van DIP's ontstond ons eerste schild, dat doorheen de eerste jaren steeds lichte veranderingen kende (zie lidkaartenarchief). Na een 10-tal jaren dat onze prachtige vereniging bestond onstond ons oude, rechthoekige schild. Dit schild dragen we nog steeds met trots op onze praesidiumlinten om de traditie van de beginjaren voort te zetten, wat ook een uniekere eigenschap is van onze vereniging. Op al onze andere materialen, zoals stickers, pins en drukwerk gebruiken we wel ons moderne schild.

Onze verenigingskleuren zijn groen-wit-groen. Groen staat voor 

vernieuwing, natuur, energie en groei en wordt gelinkt met de richting Biologie. Wit staat staat voor goedheid, onschuld en perfectie en staat ook symbool voor de richting Chemie. Groen is onze hoofdkleur.

VOOR 1400 LIKES.png
De 10 geboden van DIP's

DE 10 GEBODEN VAN DIP’S

10.png

CRESCITE

= Groeien, voortgang maken

6.png

MULTIPLICAMINI

= Vermenigvuldigen

9.png

BIBERE

= Drinken

3.png

POERTARE

= Scheten laten

4.png

SCHIJTARE

= Schijten

1.png

SCOOTERARE

= T-shirt uitdoen, boven het hoofd zwaaien en opéénspringen wanneer 'Scooter - Move Your Ass' gedraaid wordt op een fuif

8.png

DETRUITUS TRAFFICA

= Verkeersborden stelen

5.png

MULTI FIETSUS JATTENUS

= Veel fietsen stelen

7.png

HABERE MULTICAM KATERUS

= Veel katers hebben

2.png

UITSJOTTERUS MULTUS LANTAARNPAALICUS

= Veel lantarenpalen uittrappen

Lidkaartenarchief

LIDKAARTENARCHIEF

Ieder actief lid ontvangt jaarlijks bij (her)inschrijving een lidkaart. Hieronder kan je een overzicht vinden van onze lidkaarten doorheen de jaren. Helaas is ons archief niet compleet.

Statuten & huishoudelijk reglement

STATUTEN & HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Wil je nog meer te weten komen over DIP's? Hieronder kan je onze statuten en huishoudelijk reglement vinden.

bottom of page